O nama

Zepter Passport

Putujte bez briga, putujte sa stilom

Zepter Passport je turistička agencija osnovana u Banjoj Luci 1999. godine pod okriljem komapanije Zepter International. Tokom godina poslovanja, agencija se izborila za jedno od vodećih mjesta među turističkim agencijama u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. O tome svjedoči kako velika ponuda turističkih putovanja i aranžmana, tako i saradnja sa velikim brojem avio kompanija i turoperatora u regionu. Najveća potvrda naše uspješnosti je veliki broj zadovoljnih klijenata koji nam se iz godine u godinu vraćaju i putuju sa nama bez briga i sa stilom.

 

Djelatnosti agencije su :

Prodaja avio karata

Zepter Passport je članica svjetske avio asocijacije IATA (International Air Transport Association). Zahvaljujući tome agencija je danas u mogućnosti da svim svojim klijentima na licu mjesta obezbijedi rezervacije i aviokarte za većinu svjetskih aviokompanija. Uspješna saradnja ostvaruje se sa Air Srbijom, Austrian Airlinesom, Lufthansom, Croatia Airlinesom, KLM-om, Ali Italiom, British Airwaysom, Turkish airways i drugima, a buking se vrši na letovima iz Banjaluke, Sarajeva, Beograda i Zagreba.

Poslovna putovanja

Uz prodaju aviokarata, agencija nudi svojim klijentima hotelske rezervacije širom svijeta. Agencija koristi globalne kompjuterske sisteme za hotelske rezervacije kao što su Amadeus, Go Global, Easy Market, Travel master koji u svakom trenutku mogu dati precizne podatke o raspoloživosti hotelskih kapaciteta širom svijeta. Mogućnost brzog bukinga, široka ponuda, najpovoljniji uslovi kao i kartično plaćanje su nešto što je posebno značajno za putovanja poslovnih ljudi koji se u svakom trenutku mogu osloniti na agenciju i obezbijediti sve usluge za poslovno putovanje.

Turistički aranžmani

U jednom dijelu svojih aktivnosti, agencija djeluje kao turoperator i bavi se organizovanjem autobuskih i avio putovanja, prevashodno prema zapadnoj Evropi. U pitanju su turistička putovanja u najpoznatije evropske prestonice koja se najčešće realizuju u proljeće i jesen. Ova putovanja su poznata po kvalitetnom prevozu kroz saradnju sa najpoznatijim autobuserskim kućama i aviokompanijama, odličnom smještaju u turističkim hotelima odgovarajuće kategorije i sadržajnom programu koji realizuju vodiči, visoko stručni za određene destinacije. U drugom dijelu prodaje turističkih aranžmana, agencija subagentski prodaje putovanja velikih turoperatora u regionu. Među najznačajnijim partnerima su Argus tours, Filip travel, Viva travel, Fibula Air Travel, Putnik, Odeon, Kontiki travel, Atlas Airtours, Niki travel, Uniline, Meridijan putovanja, Costa Cruise, MSC Cruise i dr.

Ljetovanja i zimovanja

Najznačajnije destinacije koje agencija prodaje u okviru ponude za ljetovanja su Hrvatska, Crna Gora, Grčka, Turska, Tunis, Egipat, Španija, Malta, Kipar. Od zimskih skijaških destinacija na prvom mjestu je olimpijska planina Jahorina i agencija posebnu pažnju posvećuje prodaji kapaciteta na ovoj planini kao domaćem turističkom proizvodu. U ponudi se nalaze i ostale zimske skijaške destinacije kao što je Kopaonik te skijaški centri u Sloveniji, Austriji, Italiji i Francuskoj.

Ekskurzije i stručna putovanja

Po narudžbi svojih klijenata agencija kreira putovanja koja pored uvijek prisutnog turističkog sadržaja na prvom mjestu imaju profesionalni cilj. Radi se o odlascima na sajamske ili kongresne manifestacije, ali i o ekskurzijama namijenjenim studentima i đacima. Ovakva putovanja imaju program prilagođen stručnom cilju putovanja.

Profesionalna kongresna organizacija

Zepter Passport u Banjaluci je osnovan po uzoru na matičnu agenciju u Beogradu koja je bila specijalista za profesionalnu organizaciju kongresa. Organizacija skupova različite veličine zahtjeva osim naučne organizacije i stručnu tehničku podršku koja obezbjeđuje realizaciju skupa po najvišim organizacionim standardima.
Kao agencija unutar kompanije Zepter International, Zepter Passport se takođe bavi organizacijom poslovnih i godišnjih sastanaka top menažmenta matične kompanije, kao i organizacijom nagradnih putovanja za najbolje prodavce u kompaniji na internacionalnom nivou.

Receptivni turizam

Sagledavajući značaj razvoja domaćeg turizma i veliki poslovni potencijal u dovođenju stranih turista u našu zemlju, agencija se intenzivno bavi razvijanjem receptivnog turizma sa posebnim fokusom na kulturne ture po BiH i avanturistički turizam. Unutar agencije formiran je poseban sektor pod nazivom Zepter Passport Fly Fishing koji se bavi promovisanjem mogućnosti za mušičarski ribolov i nudi ovu vrstu aktivnosti na pet najznačajnijih rijeka u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine. Programi mušičarskog ribolova su kreirani za strane turiste i ocijenjeni visokom ocjenom od strane većine klijenata zahvaljujući kvalitetu ribolovačkih revira i dobroj organizaciji boravka.