Đerdap i manastir Tumane

Đerdap i manastir Tumane

KM119 po osobi

Predivna tura manastir Tumane, Lepenski vir, Golubac, Đerdapska klisura. Mnogo je legendi koje kruže o tvrđavi u Golubac. Jedna od njih je i legenda o princezi koja je bila udata za izvjesnog Turčina, komandanta ove tvrđave. Princeza ga nije voljela i tajno se nalazila sa…

Predivna tura manastir Tumane, Lepenski vir, Golubac, Đerdapska klisura.
Mnogo je legendi koje kruže o tvrđavi u Golubac. Jedna od njih je i legenda o princezi koja je bila udata za izvjesnog Turčina, komandanta ove tvrđave.
Princeza ga nije voljela i tajno se nalazila sa mještaninom lokalnog sela. Ljubomorni muž je ženu zatvorio u najvišu kulu koju Golupčani zovu Šešir – kula. Jedino društvo su joj bili golubovi koje je hranila i sa kojima je razgovarala.
Za njenog muža to nije bila dovoljna kazna pa ju je odvezao čamcem na sred Dunava i vezao za stijenu koju zovu Babakaj. Na toj stijeni su je hranili i pojili golubovi.
I danas se na tom mjestu okupljaju golubovi i vjeruje se da duh princeze još uvijek boravi tamo.

Termin putovanja: 24 – 25.04.2021.

Cijena aranžmana: 119KM 

 

Cijena uključuje: 

– prevoz visokoturističkim autobusom

– jedno noćenje sa doručkom u hotelu 3*

– pratilac iz agencije

 

Cijena ne uključuje:

– vožnju brodom 15€

– putničko zdravstveno osiguranje

– ulaznice (Lepenski vir 5€, Golubački grad 5€)

– individualne troškove

– doplatu za 1/1

Kalkulacija je rađena na bazi 35 putnika, u slučaju manjeg broja prijavljenih agencija ima pravo otkaza najkasnije 5 dana prije datuma realizacije putovanja.

 

 • Destinacija
 • Uključeno
  Autobuski prevoz
  Doručak
  Smještaj
  Vodič
 • Nije uključeno
  Avio prevoz
  Fakultativni izleti
  Putno zdravstveno osiguranje
  Sopstveni prevoz
1
DAN
Polazak autobusa sa Stare autobuske stanice iza Galerije u 01:00h. Lagana vožnja sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe. Dolazak u Golubac. Odlazak fakultativno do Golubačke tvrđave. Obilazak tvrđave sa vodičem. Slobodno vrijeme. Polazak prema Lepenskom viru najvećem arheološkom nalazištu (fakultativno). Obilazak sa vodičem. Nastavak putovanja prema Tekiji. Fakultativna vožnja brodom po Đerdapskoj klisuri, najdubljoj klisuri u Evropi i najvećim nacionalnim parkom u Srbiji. Prolazi se kroz Mali kazan (dubina vode 90m). Vidjećete glavu kralja Decebala s rumunske strane. Ove znamenitosti se mogu vidjeti samo sa vode! Povratak u Golubac. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
2
DAN
Doručak.Napuštanje hotela. Polazak prema manastiru Tumane. Nakon obilaska manastira polazak za Beograd. Pauza od dva sata u tržnom centru Ušće u Beogradu. Polazak za Banju Luku. Dolazak predviđen u večernjim časovima.