Istanbul, Sofija i Niš

Istanbul, Sofija i Niš

KM589 po osobi

Istanbul, Carigrad ili Konstantinopolj. Grad sa tri imena, na dva kontinenta. Most između istoka i zapada. Istorijskog i modernog. Grad kontrasta, eklektike. Grad istorije, kulture. Grad oko koga su se bile žestoke bitke. Iako nije glavni grad Turske, njen je najveći i kulturno najznačajniji grad….

Istanbul, Carigrad ili Konstantinopolj. Grad sa tri imena, na dva kontinenta. Most između istoka i zapada. Istorijskog i modernog. Grad kontrasta, eklektike. Grad istorije, kulture. Grad oko koga su se bile žestoke bitke.

Iako nije glavni grad Turske, njen je najveći i kulturno najznačajniji grad.

U Istanbulu ćete doživjeti kulturološki šok i ostaćete opčinjeni njegovom atmosferom.

Usput posjećujemo glavni grad Bugarske – Sofiju, i Niš.

Sofija je jedan od najdrevnijih gradova Evrope, rastao iz temelja starovjekovnog srpskog grada Serdike, etničke zemlje Srba, koga je naslijedio srednjovjekovni grad Sredec.

Niš, ili u rimsko doba Nais, rodno je mjesto cara Konstantina Velikog i jedan od najstarijih gradova Balkana.

 

U saradnji sa  

 

Termin: 10 – 16.04.

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • 3 noćenja sa doručkom u Istanbulu u hotelu 4*
 • 1 nocenje sa doručkom u Sofiji u hotelu sa 4*
 • 1 noćenje sa doručkom u Nišu u hotelu sa 4*
 • Prevoz visoko turističkim autobusom
 • Panoramsko razgledanje grada
 • Usluge vodiča i predstavnika agencije
 • Prevoz visoko turističkim   autobusom

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Tursko veče uz večeru i program
 • Cjelodnevno razgledanje Istanbula sa ulaznicama za Top kapi i Aja Sofiju
 • Krstarenje Bosforom sa posjetom Vaseljanskoj patrijaršiji i Dolmabahče palati
 • Ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • doplata za 1/1 sobu 200 KM
 • putničko zdravstveno osiguranje 11 KM

NAPOMENA: Kalkulacija rađena na bazi 45 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja aranžmana. Redoslijed obilazaka podložan je promjeni u zavisnosti od situacije na licu mjesta.

 • Destinacija
 • Uključeno
  Autobuski prevoz
  Doručak
  Smještaj
  Vodič
 • Nije uključeno
  Avio prevoz
  Fakultativni izleti
  Putno zdravstveno osiguranje
  Sopstveni prevoz
1
DAN
BANJA LUKA Polazak iz Banjaluke u 21:00 h, sa Stare autobuske stanice. Noćnja vožnja preko Srbije i Bugarske.
2
DAN
SOFIJA Dolazak u Sofiju (730 km) u jutarnjim časovima. Obilazak glavnog grada Bugarske i organizovana šetnja centrom grada: hram Sv. Aleksandra Nevskog, Crkva Sv. Sofije; Ruska crkva; Rotonda; Parlamentarni trg u centru Sofije, Bogoslovski fakultet... Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3
DAN
SOFIJA - ISTANBUL Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Istanbul (560 km). Ugodna vožnja kroz Bugarsku i Tursku. Dolazak u Istanbul u kasnim popodnevnim časovima. Smještaj u hotel. U zavisnosti od vremena dolaska organizovan odlazak gradskim prevozom do trga Taksim i čuvene Istiklal ulice ili slobodno vrijeme i orjentaciona šetnja četvrti Laleli, ka Aja Sofiji. Povratak u hotel. Noćenje.
4
DAN
ISTANBUL Doručak. Odlazak u cjelodnevno razgledanje grada (fakultativno) sa posjetom antičkom Hipodromu, Plavoj Džamiji jednoj od najvećih džamija Istanbula iz XVII vijeka, Aja Sofiji - crkvi u kojoj su krunisani vizantijski carevi, a koju je sultan Mehmed Osvajač nakon pada Carigrada 1453. preobrazio u džamiju, posjeta Topkapi palati. Slobodno vrijeme. Mogućnost organizovanja večere u nekom od restorana uz bogat folklorni program, trbušne plesačice i nacionolnu muziku - fakultativno. Noćenje.
5
DAN
ISTANBUL Doručak. Odlazak autobusom do azijskog dijela grada i vidikovca Čamlidža sa kojeg se pruža prelijep pogled na evropski dio Istanbula; kraće slobodno vrijeme, te povratak u evropski dio grada. Fakultativna posjeta Vaseljenskoj patrijaršiji, Dolmabahče palati - rezidenciji turskih sultana od 1856.godine, izgrađena je po uzoru na evropske dvorove, te krstarenje Bosforom. Povratak u hotel. Noćenje.
6
DAN
ISTANBUL - NIŠ Doručak. Napuštanje soba i polazak za Niš (730 km) . Ugodna vožnja kroz Tursku, Bugarsku i Srbiju sa kraćim usputnim pauzama. Dolazak u Niš u večernjim časovima. Smještaj u hotel. Noćenje.
7
DAN
NIŠ - BANJA LUKA Doručak. Napuštanje hotela. Razgled Niša: posjeta Ćele kuli – jedinstvenom svjetskom spomeniku koji su napravili Turci od lobanja srpskih heroja poslije bitke na Čegru; spomenik oslobođenja Niša koji se nalazi u samom centru; spomenik kralju Aleksandru Karađorđeviću; spomenik Stevanu Sremcu i Kalči; Niška tvrđava na obali rijeke Nišave. Kraće slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja ka Banjaluci. Dolazak u kasnim večernjim satima.