Ljepote Srbije

Ljepote Srbije

KM119 po osobi

Tura po centralnoj Srbiji i manastirima Ravanica i Manasija, obilazak muzeja ugljarstva, Krupajskog vrela, Resavske pećine. Manastir Manasija ili Resava, jedan je od najznačajnijih spomenika srpske srednjovjekovne kulture. Podigao ga je despot Stefan Lazarević između 1407. i 1418. Poznat je po Resavskoj školi, prepisivačkoj radionici…

Tura po centralnoj Srbiji i manastirima Ravanica i Manasija, obilazak muzeja ugljarstva, Krupajskog vrela, Resavske pećine.

Manastir Manasija ili Resava, jedan je od najznačajnijih spomenika srpske srednjovjekovne kulture. Podigao ga je despot Stefan Lazarević između 1407. i 1418.

Poznat je po Resavskoj školi, prepisivačkoj radionici od izuzetnog značaja za srpsku kulturu.

Manastir Ravanica je vječno počivaliste kneza Lazara Hrebeljanovića.

Termin putovanja: 17 – 18.04.2021.

Cijena aranžmana: 119KM 

 

Cijena uključuje: 

– prevoz visokoturističkim autobusom

– 1 noćenje sa doručkom

– obilazak manastira Ravanica i Manasija

– posjetu parku maketa

– putničko zdravstveno osiguranje

– pratioca iz agencije i mali poklon

Cijena ne uključuje: 

Paket fakultativnih izleta = 25€

Obilazak muzeju ugljarstva sa ulaznicom i vodičem, prevoz i posjetu vodopadu Prskalo, prevoz i posjetu Кrupajskom vrelu, vodopadu Veliki buk i posjetu Resavskoj pećini sa ulaznicom i vodičem + mali poklon

 

 • Destinacija
 • Uključeno
  Autobuski prevoz
  Doručak
  Putno zdravstveno osiguranje
  Smještaj
  Vodič
 • Nije uključeno
  Avio prevoz
  Fakultativni izleti
  Sopstveni prevoz
1
DAN
Polazak iz Banjaluke u 00:15 i vožnja prema Srbiji. Posjeta manastiru Ravanica. Nakon toga u sklopu fakultativnog paketa posjeta muzeju ugljarstva. Poslije muzeja, slijedi nam vožnja do Resavice i takođe fakultativno posjeta jednom od najljepših vodopada, vodopad Prskalo. Povratak u Resavicu i posjeta parku maketa, te nastavak putovanja prema hotelu i smještaj u hotel. Odmor i noćenje.
2
DAN
Obilazak manastira Manasija. Nakon manastira, u sklopu fakultativnog paketa, obilazak prelijepih prirodnih ljepota Srbije, Кrupajsko vrelo, pa nakon njega vodopad Veliki buk i na kraju jedna od najljepših pećina Srbije, Resavska pećina. U poslijepodnevnim časovima polazak za Banjaluku i u kasnim večernjim/ranim jutarnjim časovima dolazak u Banjaluku.