Moskva i Sankt Peterburg

Moskva i Sankt Peterburg

KM1555 po osobi

Moskva je glavni i najnaseljeniji grad Rusije. To je jedan od glavnih ekonomskih, kulturnih, finansijskih i obrazovnih centara u svijetu. Smještena je na obalama rijeke Moskve. Grad je bogate istorije koji je decenijama bio uspavan za vrijeme komunističke sovjetske diktature. Danas užurbano hvata korak za…

Moskva je glavni i najnaseljeniji grad Rusije. To je jedan od glavnih ekonomskih, kulturnih, finansijskih i obrazovnih centara u svijetu. Smještena je na obalama rijeke Moskve.

Grad je bogate istorije koji je decenijama bio uspavan za vrijeme komunističke sovjetske diktature. Danas užurbano hvata korak za ostalim evropskim metropolama, ali pritom, sa svojim Kremljom, crkvom Svetog Vasilija, i nekim od najboljih svjetskih muzeja, ne zaboravlja svoju zaostavštinu.

Sankt Peterburg je, poslije Moskve, drugi po veličini grad u Rusiji i njen veliki ekonomski, industrijski, naučni i kulturni centar.

Nalazi se na ušću rijeke Neve u Baltičko more. Sankt Petersburg je osnovao ruski car Petar Veliki 1703. godine na močvarnom zemljištu u blizini mora. Grad je od 18. do 20. vijeka bio prestonica Ruskog carstva, a posle izbijanja Prvog svjetskog rata ime grada je promjenjeno u rusifikovano ime Petrograd.

Poslije Lenjinove smrti, 1924. godine, grad je u njegovu čast dobio ime Lenjingrad.

Posle pada gvozdene zavese, Piter, kako ga njegovi žitelji zovu, ubrzano nadoknađuje izgubljeno vreme i smatra se ruskim gradom u kojem najviše vlada kosmopolitski duh.

Termin:

01.05 – 07.05.2020.

Cijena aranžmana obuhvata:

 • Avio prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia:

– 01.05.  Beograd-Moskva

– 07.05.  Sankt Peterburg-Beograd;

 • Troškove avio-taksi (cca 123 EUR, podložno je promjeni);
 • Prevoz vozom Sapsan Moskva-Sankt Peterburg 04.05;
 • Smještaj u Moskvi u hotelu Delta 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • Smještaj u Sankt Peterburgu u hotelu Park Inn by Radisson Pribaltiyskaya 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • Transfere prema programu;
 • Turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga;
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
 • Troškove organizacije aranžmana

Cijena aranžmana ne obuhvata:

 • Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu;
 • Opcionu doplatu za polupansion;
 • Individualne troškove

 

Fakultativni program:

 

Moskva

 • Obilazak Moskovskog metroa                                                                   10 EUR
 • Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata) 45 EUR *
 • Panorama Borodinske bitke                                                                          35 EUR
 • Sergijev Posad  (bivši Zagorsk)                                                                    45 EUR
 • Krstarenje rijekom Moskvom                                                                       40 EUR

 

Sankt Peterburg

 • Ermitaž                                                                                                                 45 EUR
 • Vožnja kanalima i Nevom                                                                                30 EUR
 • Petropavlovska tvrđava                                                                                   30 EUR
 • Peterhof, park sa fontanama                                                                          45 EUR
 • Puškin (Carsko selo)                                                                               55 EUR *

 

U sve cijene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice

*Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj i Puškin obavezno je prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 13.04.2020. Nakon 13.04. neće biti moguće.

 

Realizacija i cijene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika.

 

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom.

 

 • Destinacija
 • Uključeno
  Avio prevoz
  Doručak
  Smještaj
  Vodič
 • Nije uključeno
  Autobuski prevoz
  Fakultativni izleti
  Putno zdravstveno osiguranje
  Sopstveni prevoz
1
DAN
Beograd – Moskva Sastanak grupe dva sata prije polijetanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije AirSerbia za Moskvu u 06:35 časova (let JU 650). Dolazak na moskovski aerodrom u 10:15 časova. Sa aerodroma panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najljepših i najstarijih metroa na svijetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasljeđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.
2
DAN
Moskva Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji dio Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umjetničkoj ljepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i posjeta Patrijaršijskoj palati. Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i predstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3
DAN
Moskva Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umjetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV vijeku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Slobodno vrijeme. Večernja Moskva sa rijeke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa rijeke na noćnu Moskvu, jedan od najljepše osvjetljenih gradova na svijetu. Noćenje.
4
DAN
Moskva – Sankt Peterburg Doručak. Transfer do željezničke stanice. Putovanje za Sankt Peterburg u 09:40 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Sankt Peterburg u 13:30 časova. Sa željezničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
5
DAN
Sankt Peterburg Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svijetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocjenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž rijeke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek djela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjovjekovne evropske umjetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Sjeverna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne rijeke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sjećanje. Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vrijeme. Noćenje.
6
DAN
Sankt Peterburg Doručak. Fakultativni program: Peterhof - Ruski Versaj, ljetnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII vijeku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Puškin-Carsko Selo, ljetnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umjetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.
7
DAN
Sankt Peterburg – Beograd Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35 časova (let JU 675). Dolazak u Beograd u 23:20 časova. Kraj usluge.