Nacionalni park Sutjeska

Nacionalni park Sutjeska

KM199 po osobi

Nacionalni park Sutjeska je najstariji i najveći nacionalni park u Bosni i Hercegovini i dom je posljednjoj prašumi u Europi. Štoviše, najviši vrh planine Maglić (2386) također se nalazi unutar nacionalnog parka i u isto vrijeme je i najviši vrh u čitavoj državi. Sutjeska je inače poznata široj javnosti…

Nacionalni park Sutjeska je najstariji i najveći nacionalni park u Bosni i Hercegovini i dom je posljednjoj prašumi u Europi. Štoviše, najviši vrh planine Maglić (2386) također se nalazi unutar nacionalnog parka i u isto vrijeme je i najviši vrh u čitavoj državi.

Sutjeska je inače poznata široj javnosti kao mjesto odvijanja bitke na Sutjesci iz 1943. za vrijeme Drugog svjetskog rata.

izvor: getbybus.com

TERMIN: 29.07 – 02.08.

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prevoz turističkim autobusom / mjesta se određuju prema prijavi
 • 4 noćenja sa polupansionom u hotelu „Mladost“ 3* na Tjentištu
 • obilasci lokaliteta prema planu i programu sa organizovanje minibuseva i lokalnih vodiča:
  1. Dan – Prašuma Perućica; 2. Dan – Spomen-kompleks bitke na Sutjesi; 3. Dan – Trnovačko jezero;
 •  usluge pratioca grupe
 •  troškove organizacije aranžmana

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Putničko zdravstveno osiguranje
 • obroke koji nisu navedeni u programu
 • doplatu za 1/1 sobu (na upit)
 •  Individualne troškove
 •  Ulaznicu za muzej u Spomen – kompleks bitke na Sutjesci
 •  Ulaznica kod jezera ispred Parka priorde Piva (Trnovačko jezero) se naplaćuje 2 KM po osobi

Mogućnost iznajmljivanja bicikla, kvadova, dnevne ribarske dozvole.

NAPOMENA: navedena cijena je data ukoliko putnik koristi vaučer MTT RS; cijena bez vaučera 299KM

PREPORUKA ZA PUTNIKE: ponijeti sa sobom planinarske cipele dublje, ruksak, 1 litru vode, kabanicu, duks, kačket za svaku od navedenih lokacija (slojevito oblačenje).

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

* Agencija zadržava pravo korekcije cijena u slučaju promjena na deviznom tržištu

* Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu usljed objektivnih okolnosti

* Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 10 dana prije polaska.

* Putnik je dužan da se sam stara o važnosti svojih putnih isprava, i u sumnji izvrši odgovarajuću provjeru kod nadležnih vlasti. Za putovanje u inostranstvo putnik mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 mjeseca od dana završetka putovanja.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ZEPTER PASSPORT

 • Uključeno
  Autobuski prevoz
  Doručak
  Smještaj
  Vodič
 • Nije uključeno
  Avio prevoz
  Fakultativni izleti
  Putno zdravstveno osiguranje
  Sopstveni prevoz
1
DAN
29.07 BANJA LUKA – SUTJESKA Sastanak putnika na Staroj autobuskoj stanici u 05:30, polazak u 06:00. Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu uz pauze za odmor. Dolazak u Nacionalni Park Sutjeska i smještaj u hotel „Mladost“. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U blizini hotela se nalazi sportsko-rekreativni centar sa terenima za veliki i mali fudbal, košarku, odbojku, rukomet, tenis i atletiku kao i rekreaciono kupalište površine 16.000m2. Večera. Noćenje.
2
DAN
30.07 TJENTIŠTE - PRAŠUMA PERUĆICA - TJENTIŠTE Doručak u hotelu. Sastanak ispred hotela Mladost u 09:00 časova gdje će nas čekati dva minibusa i dva vodiča koji nas vode na našu prvu lokaciju – prašuma Perućica. Vozimo se do vidikovca Dragoš sedlo, na udaljenosti od Tjentišta, početne tačke, 12 km gdje posjećujemo vidikovac (1306 m) sa kratkim zadržavanjem i uvodnom pričom vodiča, odakle se posmatra vodopad Volunjak (nekoliko vrhova preko 2000 m), zatalasani plato Zelengora (sa 8 glečerskih jezera). Od Dragoš sedla polazi pješačka staza kroz Perućicu, a vrijeme pješačenja je do 3.5 sata (sa stajnim tačkama uz određeni tempo posjetilaca), dužina staze je 11.5 km. Na izlaznoj tački Suha čekaće nas vozilo za povratak na Tjentište (7 km asfaltnog puta). Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.
3
DAN
31.07 TJENTIŠTE – SPOMEN – KOMPLEKS BITKE NA SUTJESCI Doručak u hotelu. Sastanak ispred hotela Mladost u 09:00 časova gdje će nas čekati vodič. Odlazimo u posjetu spomen –kompleksu bitke na Sutjesci, 19 metara visoka građevina. Niže u dolini se nalazi Spomen-kuća bitke, čiji enterijer krasi ciklus od 13 fresaka koje govore o epopeji Sutjeske. Obnovljena zgrada muzeja nudi posjetiocima postavku sa predmetima na temu bitke sa preko 800 prikupljenih eksopnata u muzeju, fakultativna ulaznica za muzej iznosi 5KM po osobi. Od spomenika vodi markirana staza do groba Save Kovačevića, crnogorskog komandanta, a vrijeme pješačenja je 2 h sa usputnim zadržavanjem.Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.
4
DAN
01.08 TJENTIŠTE – TRNOVAČKO JEZERO – TJENTIŠTE Doručak u hotelu. Sastanak ispred hotela Mladost u 09:00 časova gdje će nas čekati dva minibusa i dva vodiča koji nas vode na našu sljedeću lokaciju – Trnovačko jezero. Makadamskim putem na relaciji Tjentište – Dragoš sedlo – Prijevor izlazi sena kotu 1668 m platoa pod Maglićem i dalje markirana staza vodi preko Suve jezerine do Trnovačkog jezera oko 1.5h u jednom pravcu. Povratak je istom stazom do Prijevora gdje će nas čekati vozila za povratak na Tjentište. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.
5
DAN
02.08 TJENTIŠTE – SARAJEVO – BANJA LUKA Doručak. Odjava iz hotela. Polazak za Banju Luku. Usputna pauza I slobodno vrijeme za kafu ili ručak u Sarajevu. Nastavak putovanja Dolazak u Banja Luku u večernjim časovima. Kraj programa.