Trebinje – grad platana

Trebinje – grad platana

KM175 po osobi

Romantično Trebinje nalazi se na krajnjem jugu Republike Srpske, na tromeđi BiH, Crne Gore i Hrvatske. Iako je podno planine Leotar, sa 260 sunčanih dana u godini spada u najsunčanije gradove na Balkanu. Svojim izgledom, ima sve odlike mediteranskog grada, samo mu fali more. Ali…

Romantično Trebinje nalazi se na krajnjem jugu Republike Srpske, na tromeđi BiH, Crne Gore i Hrvatske. Iako je podno planine Leotar, sa 260 sunčanih dana u godini spada u najsunčanije gradove na Balkanu. Svojim izgledom, ima sve odlike mediteranskog grada, samo mu fali more. Ali zato ima Trebišnjicu, jednu od najvećih evropskih reka ponornica.

 

U centru Trebinja nalazi se simbol grada – 16 platana starih 119 godina, koji leti prave debelu hladovinu. „Ko nije popio kafu pod platanima kao da nije bio u Trebinju“ – kažu lokalci.

izvor: vesti online

TERMIN: 15 – 19.07.

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prevoz turističkim autobusom / mjesta se određuju prema prijavi
 • 4 noćenja sa polupansionom u hotelu 3* u Trebinju
 • obilazak prema programu: grad Trebinje
 • prevoz do Akva parka „Grad sunca“ i ulaznica za cjelodnevno kupanje
 • usluge pratioca grupe
 • troškove organizacije aranžmana

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Putničko zdravstveno osiguranje
 • Fakultativni izlete
 • obroke koji nisu navedeni u programu,
 • doplatu za 1/1 sobu (na upit)
 • Individualne troškove

Fakultativni izleti:

 • Odlazak do Herceg Novog i obilazak grada sa lokalnim vodičem 22KM po osobi
 • Odlazak do Dubrovnika i obilazak grada sa lokalnim vodičem 30KM po osobi
 • Degustacija vina u vinariji Vukoje

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 30.

 

Mogućnost organizovanja biciklističkih tura, kajaka na Trebišnjici i paraglajdinga na individualni upit !

 

NAPOMENA: navedena cijena je data ukoliko putnik koristi vaučer MTT RS; cijena bez vaučera iznosi 275KM

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

* Agencija zadržava pravo korekcije cijena u slučaju promjena na deviznom tržištu

* Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu usljed objektivnih okolnosti

* Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 10 dana prije polaska.

* Putnik je dužan da se sam stara o važnosti svojih putnih isprava, i u sumnji izvrši odgovarajuću provjeru kod nadležnih vlasti. Za putovanje u inostranstvo putnik mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 mjeseca od dana završetka putovanja.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ZEPTER PASSPORT

 • Uključeno
  Autobuski prevoz
  Doručak
  Smještaj
  Vodič
 • Nije uključeno
  Avio prevoz
  Fakultativni izleti
  Putno zdravstveno osiguranje
  Sopstveni prevoz
1
DAN
15.07 – BANJALUKA – TREBINJE Sastanak putnika na Staroj autobuskoj stanici u 23:30, polazak u 00:00. Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu uz pauze za odmor. Usputni obilazak manastira Tvrdoš i vinarije. Dolazak u najsunčaniji i jedan od najljepših gradova u Republici Srpskoj. Grad platana, mediteranske klime, ljubaznih domaćina, vina, mostova i rijeke ponornice - Trebišnjice. Obilazak grada sa stručnim lokalnim vodičem: Obilazak kompleksa Crkvina – Hercegovačka Gračanica, Perovića (Arslanagića) mosta iz XVI vijeka; Obilazak grada: Dučićev park, Hram Sv. Preobraženja s početka XX vijeka, Katolička katedrala s kraja XIX vijeka, stogodišnji platani; Obilazak Starog grada sa Osman – pašinom džamijom i Carevom džamijom iz XVIII vijeka; Smještaj u hotel, večera i noćenje.
2
DAN
16.07 – TREBINJE – FAKULTATIVNO HERCEG NOVI - TREBINJE Doručak u hotelu. Slobodan dan u gradu ili fakultativna posjeta Herceg Novom. Grad sunca, cvijeća i skala – prava mediteranska botanička bašta, grad karnevala, slikara i pjesnika… Na samom ulazu u Bokokotorski zaliv, na obroncima planine Orjen, u zelenilu južne flore, zaštićen od vjetrova, Herceg Novi spada u red najljepših ljetnjih i zimskih ljetovališta na istočnoj obali Jadranskog mora. Obilazak grada sa lokalnim vodičem poslije čega slijedi slobodno vrijeme za šetnju ili kupanje. Povratak u Trebinje u kasnim poslijepodnevnim časovima. Večera u hotelu. Noćenje.
3
DAN
17.07 – TREBINJE – FAKULTATIVNO POSJETA DUBROVNIKU – TREBINJE Doručak u hotelu. Slobodan dan u gradu ili fakultativna posjeta Dubrovniku. Dubrovnik je grad na jugu Hrvatske, ime je dobio po hrastovoj šumi, dubravi. Godine 1979. grad je dodan na UNESCO-ov popis Svjetske baštine. Organizovani odlazak u centar grada a zatim obilazak znamenitosti Dubrovnika u pratnji lokalnog vodiča: Stradun, palata Sponza, Knežev dvor, Orlandov stup i dr. Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju gradom. Povratak u Trebinje u popodnevnim satima. Večera, noćenje.
4
DAN
18.07 – TREBINJE - GRAD SUNCA Doručak u hotelu. Odlazak u Akva park „Grad sunca“. Cjelodnevno kupanje. Povratak u hotel. Večera. Fakultativno: odlazak u vinariju Vukoje na degustaciju vina. Noćenje.
5
DAN
19.07 – TREBINJE - MOSTAR - BANJA LUKA Doručak. Odjava iz hotela. Polazak iz Trebinja za Banjaluku. Usputna pauza i slobodno vrijeme za kafu ili ručak u Mostaru. Nastavak putovanja. Dolazak u Banjaluku u večernjim satima. Kraj programa.