Trst i Portorož

Trst i Portorož

KM219 per person

Trst je grad i luka na sjeveroistočnoj obali Jadranskog mora. Ovaj grad je bio austrijski, francuski, italijanski pa i jugoslovenski. Burna istorija je ostavila traga u jeziku i kulturi uopšte. Stanovništvo Trsta je i danas heterogeno. I dalje se osjeća jak uticaj slovenskih naroda, ponajviše…

Trst je grad i luka na sjeveroistočnoj obali Jadranskog mora. Ovaj grad je bio austrijski, francuski, italijanski pa i jugoslovenski. Burna istorija je ostavila traga u jeziku i kulturi uopšte. Stanovništvo Trsta je i danas heterogeno.

I dalje se osjeća jak uticaj slovenskih naroda, ponajviše Srba koji su u 18.vijeku bili viđeniji trgovci i zanatlije u ovom gradu. U centru grada se nalazi i srpska pravoslavna crkva Sv. Spiridona.

U Trstu je živio i stvarao i slavni irski pisac Džejms Džojs sa čijom bistom se turisti nerijetko fotografišu.

Portorož je slovenačka luka koja je danas mondensko mjesto. S jedne strane okružen jednim od najstarijih solana u Evropi, a na drugoj strani tipičnim istarskim brežuljcima maslina, vinograda i voćnjaka. Poznat je po bogatom wellness sadržaju.

 

Termin: 07 – 08.03.

 

Aranžman uključuje:

 • prevoz visoko-turističkim autobusom
 • obilazak dvorca Miramare i Trsta, uz pratnju lokalnog vodiča
 • jedno noćenje na bazi polupansiona u hotelu 3* u Portorožu
 • boravišnu taksu
 • pratioca grupe ispred agencije,
 • organizaciju i realizaciju programa

Aranžman ne uključuje:

 • ulaznice za kulturno-istorijske lokalitete,
 • putno zdravstveno osiguranje,
 • individualne troškove

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA
Agencija zadržava pravo korekcije cijena u slučaju promjena na deviznom tržištu. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu usljed objektivnih okolnosti
Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 10 dana prije polaska.

Putnik je dužan da se sam stara o važnosti svojih putnih isprava i u sumnji izvrši odgovarajuću provjeru kod nadležnih vlasti. Za putovanje u inostranstvo putnik mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 mjeseca od dana završetka putovanja..

 

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ZEPTER PASSPORT

 • Destination
 • Included
  Autobuski prevoz
  Doručak
  Smještaj
  Vodič
 • Not Included
  Avio prevoz
  Fakultativni izleti
  Putno zdravstveno osiguranje
1
DAN
BANJA LUKA – TRST – PORTOROŽ Polazak iz Banjaluke u 01:30h sa Stare autobuske stanice. Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim pauzama. Dolazak u ranim jutarnjim časovima. Dan započinjemo obilaskom bajkovitog dvorca Miramare, smještenog na samoj stijeni i okruženog morem, s jedne, i prekrasnim parkom, s druge strane. Prvobitno je zamišljen i izgrađen kao romantično prebivalište članova habsburške dinastije, ali su brojna previranja i smjene vlasti kroz istoriju, lišile ovaj zamak istinskih vlasnika. Naposljetku je pretvoren u muzej i postaje nezaobilazna tršćanska turistička tačka. Odlazimo do Trga Ujedinjenja, centralnog tršćanskog trga, odakle počinjemo sa razgledanjem grada koji je izgrađen pod velikim uticajem Habsburške monarhije. Obići ćemo: Berzanski trg, poznati most i trg Ponte Rosso, pravoslavnu crkvu Sv. Spiridona, Guvernerovu palatu, kanal Grande, Teatro Romano te nezaobilaznu tvrđavu San Giusto sa koje se pruža prelijep pogled na grad… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili kupovinu. U kasnim popodnevnim časovima nastavljamo putovanje prema Portorožu. Smješaj u hotel i večera. Noćenje.
2
DAN
PORTOROŽ – BANJA LUKA Doručak. Odjava iz hotela. Slobodan dan za obilazak Portoroža, koji danas predstavlja jedan od najznačajnijih centara turizma u Sloveniji sa mnogobrojnim hotelima, kockarnicama, savremenom marinom, aerodromom... Ukoliko volite duge šetnje kraj obale, riva će vas odvesti pravo u Piran, slikovitu srednjovjekovnu slovenačku luku gdje možete probati čokoladu sa morskom solju, tzv. cvijetom soli. U ranim poslijepodnevnim časovima polazak za Banjaluku uz usputno zaustavljenje za šoping u BTC tržnom centru, u okolini Ljubljane. Dolazak u Banjaluku u kasnim večernjim časovima. Kraj programa.