Uvac i manastiri

Uvac i manastiri

KM189 po osobi

Spoj nestvarnih meandara koje je priroda isklesala na najčudotvorniji način i najljepših boja kristalno čiste vode jezera Uvac, brzo će vas uvesti u čaroliju koju ovaj specijalni rezervat nesebično nudi. Zaboravite na probleme, oslušnite zvuke prirode i prepustite se čarima netaknutog prirodnog bogatstva… Manastir Mileševa je srpski pravoslavni…

Spoj nestvarnih meandara koje je priroda isklesala na najčudotvorniji način i najljepših boja kristalno čiste vode jezera Uvac, brzo će vas uvesti u čaroliju koju ovaj specijalni rezervat nesebično nudi. Zaboravite na probleme, oslušnite zvuke prirode i prepustite se čarima netaknutog prirodnog bogatstva…

Manastir Mileševa je srpski pravoslavni manastir podignut u 13. vijeku. Smješten je na rijeci Mileševki u blizini Prijepolja. Podigao ga je srpski kralj Stefan Vladislav (1234-1243.) u prvoj polovini 13. vijeka, u kojem je i sam sahranjen.

U manastiru Mileševa se nalazi čuvena freska Belog anđela koja je od neprocjenjivog kulturnog i umjetničkog značaja.

U ovoj turi ćemo obići i manastire Rača i Dobrun.

 

Termin: 24 – 26.04.

 

Cijena uključuje:

 • Prevoz turističkim autobusom
 • 2 noćenja sa polupansionom u hotelu 3* u Novoj Varoši
 • Boravišna taksa
 • Izlet kanjon rijeke Uvac

 

Cijena ne uključuje:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje za cijeli period boravka 4.8KM
 • fakultativni program

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA
*  Agencija zadržava pravo korekcije cijena u slučaju promjena na deviznom tržištu
* Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu usljed objektivnih okolnosti
* Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 10 dana prije polaska.

* Putnik je dužan da se sam stara o važnosti svojih putnih isprava i u sumnji izvrši odgovarajuću provjeru kod nadležnih vlasti. Za putovanje u inostranstvo putnik mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 mjeseca od dana završetka putovanja..

 

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ZEPTER PASSPORT

 • Destinacija
 • Uključeno
  Autobuski prevoz
  Doručak
  Smještaj
  Vodič
 • Nije uključeno
  Avio prevoz
  Fakultativni izleti
  Putno zdravstveno osiguranje
  Sopstveni prevoz
1
DAN
BANJA LUKA – DOBRUN – MILEŠEVA Polazak sa Stare autobuske stanice u 00:30h. Vožnja sa usputnim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti. Usputna posjeta manastiru Dobrun kod Višegrada. Nastavak putovanja prema manastiru Mileševa. Dolazak u manastir koji je danas sjedište episkopije Srpske pravoslavne crkve. Manastir je danas poznat najviše po fresci Belog anđela iz 13.vijeka. Nastavak puta prema Novoj Varoši, smještaj u hotel i noćenje.
2
DAN
NOVA VAROŠ - KANJON RIJEKE UVAC – NOVA VAROŠ Poludnevni izlet obilaska kanjona rijeke Uvac. Putnike preuzimaju lokalna kombi vozila koja ih voze do vidikovca Molitva (prilaz kombijem na oko 300m, fotografisanje i predivan pogled na kanjon, posjeta domaćinstvu gdje se može kupiti Sjenički sir). Nastavak putovanja kombi vozilima prema pristaništu na jezeru. Vožnja čamcima koji primaju po oko 12 osoba do Ledene pećine, kroz meandre rijeke. Povratak u Novu Varoš. Noćenje.
3
DAN
NOVA VAROŠ – MANASTIR RAČA – BANJA LUKA Odjava iz hotela. Polazak prema Banjaluci. Usputna posjeta manastiru Rača, obilazak manastira i nastavak puta prema Bajinoj Bašti. Kratak predah u restoranu Vrelo u Bajinoj Bašti. Nastavak putovanja prema Banjaluci. Dolazak u Banjaluku u večernjim satima.