quotations on essay my last day at college christmas border writing paper writing a compare contrast essay writing a good argumentative essay buyessay org oxford essay writing
 

Varaždin i Balaton

Varaždin i Balaton

KM59 po osobi

Balaton ili blatno jezero je najveće jezero u središnjoj Evropi. Ime jezera potiče od slovenske riječi Blato ili močvara što i nema nekog smisla na mađarskom jeziku. Planinsko područje sjeverne obale poznato je i po istorijskom karakteru, dok se južni dio regije najviše koncentrisao na…

Balaton ili blatno jezero je najveće jezero u središnjoj Evropi. Ime jezera potiče od slovenske riječi Blato ili močvara što i nema nekog smisla na mađarskom jeziku. Planinsko područje sjeverne obale poznato je i po istorijskom karakteru, dok se južni dio regije najviše koncentrisao na turizam. Osim ljeti Balaton je privlačna destinacija i zimi kada velik broj ljudi dolazi zbog ribolova na ledu, ili zbog klizanja, sanjkanja te čak jedrenja na jezeru kada je smrznuto.

Varaždin je grad u sjeverozapadnoj Hrvatskoj na rijeci Dravi. Varaždin posebnim čini njegova izuzetna spomenička i umjetnička baština s očuvanom i raskošnom baroknom arhitektonskom cjelinom istorijske jezgre.

Termin: 17.10.

Cijena aranžmana obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom / mjesta se određuju prema prijavi
 • obilazak prema programu: Varaždin
 • odlazak do Keštehelja, Mađarska
 • usluge pratioca grupe
 • troškove organizacije aranžmana

Cijena aranžmana ne obuhvata:

 • putničko zdravstveno osiguranje
 • individualne troškove

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

* Agencija zadržava pravo korekcije cijena u slučaju promjena na deviznom tržištu

* Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu usljed objektivnih okolnosti

* Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 10 dana prije polaska.

* Putnik je dužan da se sam stara o važnosti svojih putnih isprava, i u sumnji izvrši odgovarajuću provjeru kod nadležnih vlasti. Za putovanje u inostranstvo putnik mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 mjeseca od dana završetka putovanja.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ZEPTER PASSPORT

 • Uključeno
  Autobuski prevoz
  Vodič
 • Nije uključeno
  Avio prevoz
  Doručak
  Fakultativni izleti
  Putno zdravstveno osiguranje
  Smještaj
  Sopstveni prevoz
1
DAN
Sastanak u 05:30h, polazak u 06:00h sa Stare autobuske stanice i vožnja kroz Hrvatsku sa usputnim pauzama. Po dolasku u Varaždin, dočekaće nas lokalni turistički vodič koji će nas povesti u obilazak ovog baroknog grada koji je više godina zaredom dobijao titulu najuređenijeg kontinentalnog grada u Hrvatskoj. Posjetićemo bedeme Starog grada, najstariju Gradsku vijećnicu u Evropi, palatu Herzer, prošetati starom gradskom jezgrom, Trgom tradicionalnih zanata i nezaobilazno varaždinsko groblje, koje danas predstavlja izuzetan spoj hortikulture i umjetničkih spomenika, zbog čega se ubraja među najljepša groblja u Evropi. Nakon razgledanja slobodno vrijeme u gradu za individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima polazak za Keštehelj, gradić na Balatonu, najvećem jezeru u centralnoj Evropi, koje još zovu mađarskim morem. Slobodno vrijeme za šetnju pored jezera i uživanje u prirodi. Povratak u Banjaluku u kasnim popodnevnim časovima. Dolazak u Banjaluku u noćnim časovima. Kraj programa.