Moskva

Moskva

KM870 po osobi

Moskva je glavni i najmnogoljudniji grad Rusije. Stara je oko 800 godina. Prvobitno jezgro grada je sagrađeno od drveta a danas je to moderna metropola. Moskva pruža sve i najzahtjevnijim turistima: od istorijskih spomenika, prelijepih parkova i dvoraca, muzeja, do modernih tržnih centara sa najpoznatijim…

Moskva je glavni i najmnogoljudniji grad Rusije. Stara je oko 800 godina. Prvobitno jezgro grada je sagrađeno od drveta a danas je to moderna metropola.

Moskva pruža sve i najzahtjevnijim turistima: od istorijskih spomenika, prelijepih parkova i dvoraca, muzeja, do modernih tržnih centara sa najpoznatijim svjetskim brendovima.

Užurban grad sa jednim od najprometinijih metroa na svijetu čije pojedine stanice podsjećaju na muzeje.

Veličanstvena Moskva nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pogotovo ljude srodnih slovenskih korijena.

 

Termin:

03 – 06.06.

 

Cijena aranžmana obuhvata:

 • Avio prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia:

– 03.06.  Beograd-Moskva

– 06.06.  Moskva-Beograd;

 • Troškove avio-taksi (cca 110 EUR, podložno je promjeni);
 • Smještaj u hotelu Gamma 3* u dvokrevetnim sobama sa doručkom (ili u hotelu Delta 4* na upit uz doplatu);
 • Transfere prema programu;
 • Turistički program: panoramsko razgledanje Moskve;
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
 • Troškove organizacije aranžmana.

Cijena aranžmana ne obuhvata:

 • Fakultativni program u Moskvi;
 • Individualne troškove

Fakultativni program:

 • Obilazak Moskovskog metroa                                                                   10 EUR
 • Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata)             45 EUR *
 • Krstarenje rekom Moskvom                                                                        40 EUR
 • Sergijev Posad  (bivši Zagorsk)                                                                   45 EUR
 • Panorama Borodinske bitke                                                                        35 EUR

 

U sve cene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice

* Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj obavezno je prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 11.03/12.05.2020. Nakon toga neće biti moguće. 

Realizacija i cijene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika.

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom.

 • Destinacija
 • Uključeno
  Avio prevoz
  Doručak
  Smještaj
  Vodič
 • Nije uključeno
  Autobuski prevoz
  Fakultativni izleti
  Putno zdravstveno osiguranje
  Sopstveni prevoz
1
DAN
Beograd – Moskva Sastanak grupe dva sata prije polijetanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije AirSerbia za Moskvu u 06:35 časova (let JU 650). Dolazak na moskovski aerodrom u 10:15 časova. Sa aerodroma panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najljepših i najstarijih metroa na svijetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasljeđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.
2
DAN
Moskva Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umjetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV vijeku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3
DAN
Moskva Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji dio Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umjetničkoj ljepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i posjeta Patrijaršijskoj palati. Slobodno vrijeme. Večernja Moskva sa rijeke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa rijeke na noćnu Moskvu, jedan od najljepše osvjetljenih gradova na svijetu. Noćenje.
4
DAN
Moskva – Beograd subota Doručak. Slobodno vreme za obilazak pijace (u neposrednoj blizini hotela). Fakultativni program: Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i predstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35 časova (let JU 675). Dolazak u Beograd u 23:20 časova. Kraj usluge.